Krpelji mogu biti opasni, evo kako da ih zadržite dalje od sebe!

Izvor: Svet plus, 31.Jul.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krpelji mogu biti opasni, evo kako da ih zadržite dalje od sebe!

Krpelji mogu biti opasni, zato morate dobro paziti. U slučaju da se za vas zakači krpelj, odite lekaru kako bi ga on odstranio, a evo kako da ih zadržite dalje od sebe!

Krpelji su prenosioci raznih bolesti, zato obratite pažnju. Mogu se zakačiti i za vaše životinje, pa ih redovno pregledajte. Eterična ulja su idealna rjšenja za ovaj problem, a neće vam naškoditi za razliku od preparata punih hemikalija.

Potrebno je samo naneti koju kap na kožu i utrljati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Eterična ulja su dobri osveživači za vaš dom, pa ih možete poprskati po prostorijama. Bolje je i zdravije od štetnih kupovnih osveživača vazduha.

Evo koja eterična ulja su najbolja za oslobađanje od krpelja:

Eterično ulje lavande tera buve, moljce, insekte, krpelje, pa čak i pacove.

Eukaliptus je takođe dobar za ove svrhe, kao i eterično ulje limunske trave i nane.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.