Kozji gasovi prinudno spustili avion: Uređaji detektovali da je letilica u plamenu

Izvor: Svet, 05.Nov.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozji gasovi prinudno spustili avion: Uređaji detektovali da je letilica u plamenu

Teretni avion Singapur erlajnsa leteo je od Sidneja do Kuala Lumpura s preko 2.000 koza. Ali četiri člana posade Boeinga 747-400 primila su signal za uzbunu o dimu u teretnom odeljku, zbog čega su morali prerano da prekinu let i hitno slete u Bali Denpasar.
Kada su proverili o čemu se radi nisu pronašli nikakav dim. Na kraju su izvestili da su detektori zabunom umesto dima detektovali izduvne gasove koza i isparavanja iz njihove balege.
Ponovo su poleteli nakon dva i po sata zastoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i sigurno sleteli u Kaula Lumpur.
“Dana 26. oktobra 2015. teretni Boing 747 Singapur erlajnsa na letu Adelaide – Kuala Lumpur bio je prisiljen da skrene na Bali nakon što je posada primila upozorenje automatskog protivpožarnog alarma”, izjavio je PR SIA.
“Avion je sleteo u 5:11 po lokalnom vremenu, i nakon inspekcije nije pronađen nikakav dokaz o vatri ili dimu. Letelica je proglašena upotrebljivom i poletela u 8:20 po lokalnom vremenu.”
U vezi tvrdnji da je sletanje uzrokovano životinjskim ispuštanjem gasova, PR je izjavio :
“To se ne može potvrditi.”

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.