Kaubojski pasulj: Miris i ukus koji se ne zaboravljaju! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 05.Okt.2020, 11:48

Kaubojski pasulj: Miris i ukus koji se ne zaboravljaju! (RECEPT)

Za ručak pripremite "Kaubojski pasulj"! Miris i ukus koji se ne zaboravljaju ali da bi kaubojski pasulj bio još ukusniji, pre posluživanja ga zapecite u rerni...

Kaubojski pasulj varijacija je na temu meksičkog čilija i idealno spaja pasulj s mlevenim i suvim mesom. Posebnu slast dobija pečenjem u rerni, a ako poželite – nakon stavljanja u posudu za pečenje možete ga posuti hlebnim mrvicama kako biste dobili hrskavu koricu.

Dobar odabir suvog pasulja je važan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali ako vam se žuri, poslužiće i onaj iz konzerve.

Zaprška nije nužna, ali ako volite - propržite kašičicu brašna na masti ili ulju i dodajte crvene paprike. Neki kuvari dodaju u zapršku i sitno iseckan beli luk. Podlijte tekućinom od pasulja pa vratite u lonac.

Pasulj možete zgusnuti i mešavinom brašna, soli i mlake vode; umutite je u pasulj pa kuvajte dok se ne zgusne. Kaubojski pasilj odlično ide s najhrskavijim domaćim krompirom iz rerne.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.