Izvor: Svet plus, 05.Okt.2020, 11:48
Kaubojski pasulj: Miris i ukus koji se ne zaboravljaju! (RECEPT)
Za ručak pripremite "Kaubojski pasulj"! Miris i ukus koji se ne zaboravljaju ali da bi kaubojski pasulj bio još ukusniji, pre posluživanja ga zapecite u rerni...
Kaubojski pasulj varijacija je na temu meksičkog čilija i idealno spaja pasulj s mlevenim i suvim mesom. Posebnu slast dobija pečenjem u rerni, a ako poželite – nakon stavljanja u posudu za pečenje možete ga posuti hlebnim mrvicama kako biste dobili hrskavu koricu.
Dobar odabir suvog pasulja je važan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ali ako vam se žuri, poslužiće i onaj iz konzerve.
Zaprška nije nužna, ali ako volite - propržite kašičicu brašna na masti ili ulju i dodajte crvene paprike. Neki kuvari dodaju u zapršku i sitno iseckan beli luk. Podlijte tekućinom od pasulja pa vratite u lonac.
Pasulj možete zgusnuti i mešavinom brašna, soli i mlake vode; umutite je u pasulj pa kuvajte dok se ne zgusne. Kaubojski pasilj odlično ide s najhrskavijim domaćim krompirom iz rerne.