Kako poznate ličnosti proslavljaju Božić: Kod tašte na ručak

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako poznate ličnosti proslavljaju Božić: Kod tašte na ručak

Božić, najradosniji hrišćanski praznik u skladu sa tradicijom proslavljaju i poznate ličnosti. Mnogi pevači taj dan provode sa porodicom, mada ima i onih koji veruju da valja zapevati i raditi kako bi cela godina bila berićetna.

- Božićne praznike proslavićemo u našem domu. Prošlogodišnji Božić bio je najradosniji u mom životu jer sam ga dočekala sa sinom u naručju, a ovaj je najlepši, jer je u pripremu obeležavanja praznika bio uključen i Jakov - rekla je Seka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Aleksić. Ceca Ražnatović za Božić obavezno ode u crkvu.

- Vaspitana sam da sve običaje poštujem i da ih obeležavam onako kako tradicija nalaže. Veliki sam vernik, a Božić volim odmalena. Kada sam bila dete moji roditelji su uvek slavili krsnu slavu, obeležavali velike pravoslavne praznike i sve su to preneli na mene, pa sam i ja tako vaspitala svoju decu. Na ovaj veliki praznik ne idem kod roditelja, već Božić dočekujem kod kuće - kaže Ceca.

Marko Živić će tradicionalno Božić provesti u porodičnom domu u rodnom Kruševcu.

- Možda to nije uobičajeno, ali ja sam položajnik u svojoj kući. Inače, za Badnje veče od 18 časova u Kruševcu nema žive duše, ali sledećeg dana kafići počinju da rade od sedam ujutru i počinje celodnevna žurka - otkriva Živić.

Njegov kolega Tihomir Stanić božićne praznike će provesti u krugu porodice.

- Poslednjih nekoliko godina za Božić sam išao u moje rodno selo, kod mog brata od strica Milana, koji je jedini ostao da živi tamo u Šeškovcima na obali Vrbasa. Ali, ove godine ću izgleda kod tašte na božićni ručak - kaže Stanić.

Bilja Krstić Božić slavi sa porodicom, ali ne zapostavlja ni posao, pa već sutradan 8. januara ima koncert u Mostaru.

- Bistrik i ja baš vodimo računa o datumima. Prošle godine na Badnji dan objavili smo album "Svod" i posrećilo nam se. Mnogo volim božićne praznike, tu radost koju volim da podelim sa decom, zato bi sa najmlađim polaznicima radionice Bistrik trebalo da nastupim ispred Hrama Svetog Save u sklopu božićnog programa - kaže Bilja.

Tradicionalno i ove godine brojni poznati pevači učestvovali su u akciji Obnovimo sebe, podignimo Stupove. Zajedno sa decom snimili su božićnu pesmu i spot "Hristov rođendan".

Stihove Svetog vladike Nikolaja i protinice Violete Sandić, koja je i autor muzike, otpevali su Leontina Vukomanović, dečji horovi Stupovi i Čarolija, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Jovana Barać, protojerej Radomir Sandić i sama protinica Violeta. Spot je sniman u hramu Svetog Jovana Vladimira u Beogradu i manastiru Đurđevi stupovi u Starom Rasu, a u njemu su nastupila i deca pevača, članovi pevnice i dečje pevnice Stupovi, kao i muzičkog sastava Stupovi.

Sergej Ćetković je deci poželeo srećan i blagosloven Božić, mnogo zdravlja, radosti, osmeha, sreće i igre, a Jelena Tomašević da im sve bude zdravo, radosno i blagorodno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.