Hrvati pišu peticiju: Ne žele Džinovića, Sašu Matića i Lukasa na popularnom festivalu!

Izvor: Scandal.rs, 22.Avg.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati pišu peticiju: Ne žele Džinovića, Sašu Matića i Lukasa na popularnom festivalu!

U susednoj Hrvatskoj će tokom idućeg meseca biti održan još jedan Rujanfest, jedna od najposećenijih tamošnjih manifestacija. Iako su organizatori najavili dolazak velikih pevačkih zvezda mahom iz Srbije, koji uživaju veliku popularnost kod Hrvata, postoje i oni kojima se najavljeni izvođači ne dopadaju, zbog čega su se pobunili.

Naime, stanovnicima Zaprešića, mesta gde je planirano održavanje festivala, ne dopadaju se srpski izvođači koji bi trebalo da tamo i nastupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << zbog čega su pokrenuli peticiju kojom traže da se zabrani održavanje ovogodišnjeg Rujanfesta u ovom gradu. Kao rešenje, potpisnici peticije predlažu izmeštanje festivala na drugu lokaciju.

Inače, planirano je da ove godine gosti poznatog festivala budu Aca Lukas, Saša Matić, Jole, Maja Šuput, Haris Džinović i drugi.

“Već godinama ova “manifestacija” narušava bukom miran san stanovnika Zaprešića, Bistre i okoline, a ove godine doživljava vrhunac neukusa odabirom najgoreg što u muzici postoji. Svaku noć bi trebalo da trpimo teror izvođača mahom najgoreg turbo folka velikom većinom iz Srbije te istih takvih domaćih. Zaprešićani nisu dužni da zbog nečijeg privatnog interesa budu izloženi teroru takvog smeća niti su istorijski, prostorno ni kulturološki deo takvog sveta, tako da ovom peticijom tražimo da se taj šabački vašar makne iz našeg grada, kako je to i Zagreb učinio jer mu tu nikako nije mesto”, istakao je osnivač peticije Gordon Lopac za hrvatski portal muzika.hr.

Mnogi su osudili ovakvu peticiju, kao i izjavu njenog osnivača, budući da muzika treba da spaja ljude, a ne da bude uzrok nesuglasica.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.