Glumica OTVORILA DUŠU i PROGOVORILA o srpskom poreklu: Tata mi je bio u zatvoru, deda na Golom otoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 19:45

Glumica OTVORILA DUŠU i PROGOVORILA o srpskom poreklu: "Tata mi je bio u zatvoru, deda na Golom otoku"

Ponosna na svoje poreklo.

Holivudska lepotica Mila Jovović (44) je na Instagramu objavila fotografije svojih predaka koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu pa je otkrila nepoznate detalje o svojoj porodici. Ona je postavila niz fotografija svoje porodice, bake, deke, njihovih dokumenata i ordenja koje su dobili u ratu.

- Brojni članovi moje porodice su se borili u Drugom svetskom ratu. Ovo je fotografija moje bake Tatjane Popov, koja je bila medicinska sestra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na prvoj liniji obrane kada je imala samo 16 godina. Do svoje 18. godine marširala je kroz brojne grozote sve do Berlina. Sve to su njene medalje koje je sačuvala moja majka - napisala je glumica.

Објава коју дели Milla Jovovich (@millajovovich) дана 4. Сеп 2019. у 9:38 PDT

- Njen suprug Aleksander Loginov se takođe borio u ratu, kao i moj deda po ocu, Bogdan Jovović, koji se borio u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz porodice boraca i revolucionara, a jako sam ponosna na to odakle dolazim i na sve te ljude - obrazložila  je Mila.

 - Kada mi je teško, setim se kroz šta je sve prošla moja baka kada je bila tako mlada i ništa više ne izgleda tako komplikovano - zaključila je glumica.

- Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru - rekla je Mila jednom prilikom.

Објава коју дели Milla Jovovich (@millajovovich) дана 12. Апр 2019. у 9:38 PDT

- Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu - ogoljeno ostrvo. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli - ispričala je glumica tada.

Inače, Mila je rođena u Kijevu u porodici srpskog doktora Bogdana Jovovića i ruske pozorišne glumice Galine Loginove. Porodica je 1981. pobegla iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza. Prvo su se preselili u London, a onda u SAD. Na kraju su dom izgradili u Los Anđelesu, gde Mila i danas živi.

BUJNE GRUDI U PRVOM PLANU! Ceca se opustila kraj bazena, VRELIM snimkom raspametila muškarce! (FOTO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.