GODINU DANA OD SMRTI LEGENDARNOG BALAŠEVIĆA - porodica donela odluku: Iz poštovanja prema njemu... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 19:33

GODINU DANA OD SMRTI LEGENDARNOG BALAŠEVIĆA - porodica donela odluku: "Iz poštovanja prema njemu..." (FOTO)

Pevačeva ćerka Beba se oglasila...

Legendarni kantautor, Đorđe Balašević, preminuo je na današnji dan prošle godine, 19. februara, u Kliničkom centru Vojvodine.

Poštujući odluku samog velikog barda koju je još u pesmi "Slovenska" ispevao kada je napisao: "Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin. Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin. Nek mi ne drže govore, nek drugom pletu lovore…", porodica Balašević odlučila je da ne drži >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomen svom voljenom Đorđu.

Đoletova ćerka Jelena Beba Balašević na svom Fejsbuku je napisala status:

- Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja", nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima...

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan. Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao "formalnost koju treba da obavim" - napisala je Beba između ostalog u objavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.