GLUMA NIJE BILA NJEGOVO PRVO ZANIMANJE! Radovan Miljanić prekinuo je ŠKOLOVANJE - kada je dobio jedan POZIV sve se PREOKRENULO

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 14:26

GLUMA NIJE BILA NJEGOVO PRVO ZANIMANJE! Radovan Miljanić prekinuo je ŠKOLOVANJE - kada je dobio jedan POZIV sve se PREOKRENULO

"Ne znam kako bih podneo da moram da radim od 9 do 17h"

Poznati pozorišni glumac Radovan Miljanić preminuo je juče u 69. godini nakon duge i teške bolesti, potvrdili su iz nacionalnog teatra.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i na filmu i televiziji. Ipak, ovo zanimanje nije bila njegova prva želja.

Radovan je rođen u Pančevu, a studije je započeo na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, ali se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ipak opredelio za glumu, na veoma zanimljiv način. Diplomirao je 1979. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Predraga Bajčetića.

- Želeo sam da budem lekar, ahitekta, slikar, psiholog... Ali pošto u Novom Sadu nije bilo akademije, a nisam imao uslova da idem u Beograd, nisam ni razmišljao o tome da li bi me primili ili ne. Onda se otvorila akademija u Novom Sadu, onda sam otišao na prijemni i nisu me primili. Sledeće godine, kad je trebalo da idem u vojsku, da ne bih išao u vojsku, ja sam otišao na prijemni u Beograd i eto, pokazalo se da ne moram da idem u vojsku - rekao je kroz smeh tada Miljanić.

- Privilegija je raditi posao koji volite, inače bih se glumom bavio iz hobija... Naravno da sam srećan što sam profesionalni glumac. Ne znam kako bih podneo da moram da radim od 9 do 17h - govorio je Radovan ranije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.