Fijat povukao 1,4 miliona vozila iz SAD zbog napada hakera

Izvor: Svet, 24.Jul.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat povukao 1,4 miliona vozila iz SAD zbog napada hakera

Proizvođač automobila Fijat Krajsler Automobili (FCA) opozvao je danas oko 1,4 miliona automobila i kamiona u SAD, pošto su dvojica hakera uspela da preko interneta preuzmu kontrolu nad Fijatovim vozilom marke “džip”.
Posle ovog incidenta, kompanija je saopštila da će ažurirati softver kako bi sprečila mogućnost daljinskog upravljanja vozilom, ukazujući da je neovlašćeno daljinsko upravljanje vozilom krivično delo. Povučeni su  pogođeni kamioneti marke “ram”, proizvedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << u periodu od 2013-2015. godine sa ekranom na dodir od 8,4 inča, sportski automobili “dodž vajper”, automobili “dodž durango” i “džip grand čiroki” proizvedeni 2014/2015, kao i “krajsler 200″ i “krajsler 300″ iz 2015.
Fijat Krajsler je takođe saopštio da su preduzete mere bezbednosti radi sprečavanja novih hakerskih napada.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.