Dva puta je bio u logoru, voljena žena ga je izdala i otišla u Ameriku sa njihovom ćerkom, a onda je naš veliki glumac preživeo KLINIČKU SMRT

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva puta je bio u logoru, voljena žena ga je izdala i otišla u Ameriku sa njihovom ćerkom, a onda je naš veliki glumac preživeo KLINIČKU SMRT

Nema šta ga nije zadesilo!

Vlasta Velisavljević je jedan od najboljih srpskih glumaca ali malo ko zna da je njegova životna priča toliko tužna i uzbudljiva da bi od nje mogao da se napravi neki dobar holivudski film. U svom životu bio je zatočenik komunističkog i nacističkog logora, doživeo je kliničku smrt i pogrešnu dijagnozu raka, ali i izdaju supruge kojoj nikada nije oprostio.

Doajen srpskog glumišta prvo je bio u nacističkom logoru u Nemačkoj iz kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je uspeo da pobegne 1944. Umalo da završi u gasnoj komori, ali samo jedno ga je spasilo.

- Spaslo me je to što sam bio mlad i zdrav jer su me, umesto da me pošalju u gasnu komoru, nacisti koristili kao radnu snagu u fabrici granata i oružja u Dortmundu.Jedan od majstora u toj fabrici uzeo me je za svog pomoćnika. Dao mi je nemačku propusnicu, koja mi je, kad sam već pobegao iz logora, pomogla da se preko Minhena najpre dočepam Zagreba, a onda Zemuna i Beograda -ispričao je Vlasta Velisavljević.

Kao student treće godine Akademije dramskih umetnosti odveden je najpre u zatvor na Banjicu, a potom na Goli otok. Tamo je proveo tri godine.

- Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Ako vas neko u najtežem trenutku izda, ako vas se odrekne, onda ne vredi, gotovo je! Nisam hteo da joj oprostim - ispričao je glumac koji kaže da su oko njega bile žene koje su pristajale na teške uslove, ali se nisu odricale svojih muževa.

Njegova supruga se nakon svega ponovo udala i sa tim čovekom je otišla u Ameriku. Sa njom ima i ćerku koja je, kada je stasala, zbog teške situacije otišla u Ameriku za majkom gde i danas živi sa njegovim unucima.

A post shared by Kata Mihajlov 📷 (@kata_cvijov_photography) on Apr 4, 2017 at 4:52am PDT

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on Nov 12, 2016 at 7:08am PST

A post shared by TV Studio B, Jutarnji program (@studiob.jutarnji) on Sep 24, 2016 at 1:18am PDT

A post shared by Aleksandar Alen (@alexanderalentattoo) on Jul 28, 2016 at 3:10pm PDT

A post shared by Infocentrala_news (@infocentrala) on Oct 7, 2016 at 4:44am PDT

A post shared by Kaleidoskop media (@kaleidoskop_media) on Dec 30, 2017 at 5:05am PST

Vlasta je tokom života doživeo i kliničku smrt, a doktori su mu greškom dijagnostikovali i rak, te kasnije utvrdili da su te prognoze bile pogrešne.

ISTINA O SANJI MARINKOVIĆ: Priznala sve - razvod, izbacivanje gostiju iz emisije, prodavanje farmerki (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.