DELČU JE SRBIJA OBOŽAVALA Deset godina se borio sa OPAKOM BOLEŠČU, a ni njegovi roditelji nisu znali kroz kakav pakao prolazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELČU JE SRBIJA OBOŽAVALA Deset godina se borio sa OPAKOM BOLEŠČU, a ni njegovi roditelji nisu znali kroz kakav pakao prolazi

Priča koja tera suze na oči!

Pevača Milana Delčića Delču koji je 2011. preminuo u 51. godini od opake bolesti Srbija nikada neće zaboraviti. Njegovi hitovi poput "Izgleda da mi smo sami", "Koliko imaš godina", "Beograd spava", "Siđi do reke", "O, je", "Da da Dirla da", "Hajde polako" i dan danas se pevaju, a njegov život nije bio lak.

Deset godina se borio sa opakom bolešću, ali nije govorio nikome. U svom bolu bio je dostojanstven. Njegovi roditelji dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu ni znali da boluje i da ide na terapije. Kada je preminuo otkrili su koliko je bio privržen porodici.

- Jako nas je pogodila ova vest. Nismo doskora ništa znali o njegovoj bolesti. Sve dok nije legao u bolnicu. Majka Dušanka je trebalo da ide na operaciju srca pre četiri godine i nikako nije smela da se nervira. Zato je Milan želeo da nas poštedi nerviranja. Mislio je da će nas ubiti ako nam bude rekao da ima rak. Nama je govorio kako ide na neki put od mesec dana, uzeo bi kofer i otišao, a u stvari je odlazio u bolnicu na terapije zračenja. Kada bi mu bilo bolje, ponovo bi se vraćao kući. Bolje da mi je rekao, siguran sam da bih mu pomogao da ne trpi toliku bol - ispričao je Delča Delčić, otac preminulog muzičara.

Објава коју дели Setimo se stare dobre muzike ❤ (@setimo_se_stare_dobre_muzike) дана 24. Јул 2019. у 1:41 PDT

Delča je rođen u Pirotu 19. novembra 1960. godine. detinjstvo je proveo u Kruševcu, gde je završio niže razrede osnovne škole pre nego što se sa porodicom preselio u Beograd. Početkom osamdesetih debitovao je na jugoslovenskoj muzičkoj sceni sa bendom "U škripcu". Koncertom u Domu omladine u martu 2007. godine obeležio je više od 20 godina bavljenja muzikom. Godine 1984. diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je autor nekoliko pozorišnih predstava, a pojavljivao se i u filmovima "Slatko od snova" (1994) i "Sivi kamion crvene boje" i u TV seriji "Otvorena vrata" (1994-1995). Na televiziji Art je vodio emisiju "Kult detektivi" i noćni program "Kabinet doktora Mrmora". Jedno vreme je bio muzički urednik televizije Metropolis.

SPAVAO NA ULICI, SNIMIO P*RNIĆ DA BI PREŽIVEO: Ovako je Silvester Stalone od BEDE dospeo do velikog BOGATSTVA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.