Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 15:06

"BIO SI TIH DO KRAJA" - potresni GOVOR ćerke Branka Cvejića na sahrani IZAZIVA SUZE: "Teško nam je"

Dostrojan oproštaj.

Glumac Branko Cvejić sahranjen se danas na Novom groblju u Beogradu.

Kapeli su bile izjave saučešća koje je primila ožačošćena porodica. Supruga, ćerka i zet sa suzama u očima se oprostile od voljenog Branka.

Ćerka je održala i vrlo potresan govor pre polaganja kovčega u zemlju

- U trenutku kada je otišao, preplavile su me emocije zbog reči njegovih bliskih ljudi, zbog kojih sam shvatila koliko je Branko bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << voljen. Za nas je on i posle svojih dobrih i loših uloga bio samo otac. Ja ću sad navesti dve ili tri stvari o mom tati, koje bih volela da upamtim. Nedostajaće mi ljubav koja se sastoji u tihom davanju bez naplate i računa. Davanje za tatu je značilo dati sve što se može zamisliti i ostvariti u okviru sopstvenih granica, mada ponekad i preko fizičkih granica jer vas dvoje ste naša deca, vi ste deo našeg tela. Tako su nam oba roditelja govorila. Kada sam otišla iz Beograda, dao mi je podršku rečima "uvek imaš gde da se vratiš". Odavao je utisak da za svaki problem postoiji rešenje samo ako zadržimo radost. Voleti život, a on je voleo život, znači voleti mladost i mlade ljude, "mlade majmune", govorio je ironično o nama, ali i mladim glumcima koje je susretao na porobama. Divio im se. Uživao je u ironiji. Od njega sam naučila da je gnev koristan teatralni afekat ako imaš željeni učinak, zato je ljutnja kod njega bila pozorišna iluzija koja će proći. Govorio je da je život isuviše kratak da bismo se držali spiska zamerki drugim ljudima. Umeo je i da zaboravi i da oprosti. Tata je sa probe završio na intezivnoj nezi. Tata, bio si tih, do kraja svoj kada si nestajao, a mi nismo verovali. Teško nam je da se suočimo sa nadolazećom prazninom i strahom nestanka tvoje lakoće i duhovitosti - rekla je ćerka Bojana.

Podsećamo, Branko je preminuo nakon što mu je pozlilo tokom probe u pozorištu. Glumac se danima borio sa kardiovaskularnim problemima, a bitku je izgubio 26. jula 2022. godine.

Ceo govor poslušajte u nastavku:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.