BILA JE NAJVEĆA SRPSKA ROK ZVEZDA, A UMRLA KAO BESKUĆNICA Poslednje dane teško bolesna PRELEPA MUZIČARKA provela je u napuštenoj garaži u Borči skupljajući MRVICE HRANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILA JE NAJVEĆA SRPSKA ROK ZVEZDA, A UMRLA KAO BESKUĆNICA Poslednje dane teško bolesna PRELEPA MUZIČARKA provela je u napuštenoj garaži u Borči skupljajući MRVICE HRANE

Njen talenat je bio nestvaran.

Rok heroina, svestrana muzičarka, svojevremeno članica Beogradske filharmonije, talentovana arhitekta i ćerka poznatog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija, Margita Stefanović Megi, umrla je u 43. godini.

BES! Zbog ovoga je Sloba STAVIO TAČKU na odnos sa Lunom! A onda otkrio ISTINU o drugim devojkama! Uf!

LEKAR TVRDI DA ĆE DOBITI SINA: Dok svi bruje o TRUDNOĆI Marine i Darka, sada se oglasio i on!

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Njen talenat je bio nestvaran, duh nesputan, život pun uspona i padova, a kraj, nažalost, tragičan. Iako je bila jedna od najpopularnijih rok muzičarki, umrla je u najgoroj bedi na infektivnom odeljenju, gde su joj posete bile zabranjene.

BORIS BIZETIĆ: Rokeri s Moravu bi danas svakako pevali o RIJALITIJU, a pesma bi imala tužnu melodiju

Margita Stefanović Magi rođena je u proleće 1959. U Srednjoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” maturirala je kao najtalentovanija pijanistkinja nakon čega je dobila poziv za nastavak obrazovanja na prestižnom konzervatorijumu u Moskvi. Ipak, pruženu priliku odbila je zbog majke kojoj se nije svidela ideja da Magi u mladim godinama ode od kuće.

Darkova majka potvrdila: Istina je, postaće otac! Saznao i pevač - evo kako je reagovao!

Margita je nastavila da istražuje život, svirala je klavir i upisala je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Diplomirala je 1982. godine i upravo se tada, zajedno sa svojim momkom Srđanom Vejvodom, sve više zagrejavala za beogradsku andergraund scenu.

U proleće iste godine preko svog rođaka, gitariste Gagija Mihajlovića upoznala je Milana Mladenovića, a ubrzo nakon toga na jednoj od proba tadašnje grupe “Katarina II” pozvana je u bend u kojem je ostala sve do kraja 1994. godine, odnosno do Mladenovićeve smrti, koja je, ujedno, označila i kraj postojanja pravog EKV-a. Na poziv reditelja Gorana Markovića, oprobala se i kao glumica 1985. godine u ulozi Dragane u filmu “Tajvanska kanasta”.

Margita i cela ekipa iz “EKV” verovala je da droga može da proširi svest i da otvori vrata percepcije, te da su snažne ličnosti jače od poroka.

UDARNA VEST: Devojka Darka Lazića TRUDNA! Čestitamo!

Upravo, sve njene uspehe godinama je pritiskala borba s teškim narkoticima, koja je postala još intenzivnija kada joj je 1996. preminuo otac. Pokušavajući da ih se oslobodi, prodala je porodični stan i u predgrađu Beograda kupila dva manja, a ostatak novca iskoristila za putovanje u Indiju. Želja da u dalekoj zemlji u potpunosti promeni način života, bila je još jedan neuspeli pokušaj pa je po povratku kući povukla nove teške poteze. Prodala je oba stana i ubrzo potrošila sav novac te postala beskućnica.

Potpuno nemoćna i osamljena, poslednje godine života provela je u napuštenoj garaži u Borči, a zatim u skloništu za beskućnike na Voždovcu. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć i mrvice hrane koje su joj s vremena na vreme donosili njeni fanovi.

ZA OVO SMO SE MOLILI 30 DANA: Darko nije mogao da diše, a sada se u ŠOK-SOBI desilo NAJVEĆE ČUDO!

Margita Stefanović smeštena je u avgustu 2002. na Infektivnu kliniku u Beogradu, gde je preminula 18. septembra. Imala je 43 godine i bila je poslednja članica iz originalne postave grupe EKV-a. Pre nje, 25. septembra 1992. godine umro je bubnjar Ivica Vidović, koji je, prema Vikipediji, prva registrovana HIV pozitivna osoba u bivšoj Jugoslaviji.

Šest godina posle njene smrti, u knjizi Aleksandra Ilića “Vrati unatrag” javnosti je prvi put potvrđen i podatak da je, zbog intravenoznog korištenja narkotika, i Magi bila zaražena HIV-om.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.