Preminuo Ivica Maksimović, gitarista No smoking orkestra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Ivica Maksimović, gitarista "No smoking orkestra"

Ivica Ivan Maksimović (1962-2019), gitarista "No smoking orkestra" Emira Kusturice i Neleta Karajlića, koji je preminuo juče nakon teške bolesti, sahranjen je danas u rodnoj Jagodini.

Snimio je na stotine albuma u bivšoj Jugoslaviji i bio je omiljen među muzičarima u regionu.

Bio je takođe kompozitor, aranžer, tekstopisac i glumac. Svirao je u jugoslovenskom hard rok bendu "Metro", pop-folk bendu "Ljute papričice“ i od 2003. godine u "The No Smoking >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Orkestra".

Takođe je bio aktivan u više projekata pop i folk pevača, a najviše je sarađivao s Vesnom Zmijanac i Ljubišom Stojanovićem Luisom.

Svirao je gitaru na saundtreku za film "Život je čudo", "Zavet" (sa bendom Stribora Kusturice "The Poisoners") i "Plavi Ciganin“.

Ivan Maksimović je takođe igrao i ulogu inspektora Maksimovića u filmu "Zavet". Učestvovao je i u pank operi pod nazivom "Vreme Cigana" Emira Kusturice, koja je uspešno izvedena u Parizu mnogo puta.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica,   Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.