Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica se ne plaši sankcija zbog posjete Krimu

SIMFEROPOLJ - Srpski filmski režiser i muzičar Emir Kusturica izjavio je da se ne plaši prijetnje sankcijama od Zapada ili Ukrajine povodom njegove druge posjete Krimu, gdje će sutra održati koncert sa svojim "No smoking orkestrom".

"Uvijek radim onako kako mislim da je ispravno", rekao je Kusturica agenciji TASS odgovarajući na pitanje da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se plaši da će biti sankcionisan.

On je naglasio da je došao da održi koncert na Krimu jer je njegov bend u julu 2017. godine bio dočekan "veoma toplo".

"Objavili smo novi album i imamo novi šou. Imamo stvari koje će iznenaditi publiku, pa zašto da to ne uradimo ponovo", rekao je Kusturica.

Organizatori koncerta saopštili su da će Kusturica u Jalti promovisati novi album "Korps diplomatik", koji je izdat u martu.

Kusturica nije odbacio mogućnost da će realizovati jedan od svojih projekata na Krimu u budućnosti.

"Trenutno radim na jednom velikom projektu. Pišem knjigu po romanima Dostojevskog. Na neki način je bliska njegovom `Idiotu` i `Zločinu i kazni`. Planiram da je dovršim do septembra, a potom će biti napisan scenario po knjizi i film će biti snimljen u Kini i Francuskoj", rekao je Kusturica.

On je dodao da namjerava da uključi ideje Dostojevskog u sadašnju stvarnost Kine.

"Poslije ovog projekta, sve je moguće", zaključio je Kusturica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kusturica: Ne plašim se sankcija zbog posete Krimu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2018

Srpski filmski režiser i muzičar Emir Kusturica izjavio je da se ne plaši pretnje sankcijama od strane Zapada ili Ukrajine povodom njegove druge posete Krimu, gde će sutra održati koncert sa svojim "No smoking orkestrom"...- Uvek radim onako kako mislim da je ispravno - odgovorio je Kusturica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.