Ministar policije Kosova zbog optužnice nije u Dubaiju!

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar policije Kosova zbog optužnice nije u Dubaiju!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa nije deo kosovske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju zbog toga što se protiv njega vodi krivični postupak zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Foto: Tanjug/Interpol via AP

Prištinska GazetaExpress piše da se u optužnici navodi da je pre četiri godine Mustafa nepažnjom ugrozio javni saobraćaj i živote ljudi, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izazvao materijalnu štetu.

Udes se dogodio na autoputu Ferizaj-Priština, u selu Prelez.

Tom prilike ozbiljne telesne povrede zadobile su dve osobe, dok su ostali imali lakše povrede.

U tom udesu je bilo i materijalne štete na vozilima koja su učestvovala u saobraćaju.

KOSOVO NIJE PRIMLJENO U INTERPOL

Mustafa je pre oko mesec dana preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova i članstvo Prištine u Interpolu smatrao je veoma važnim.

Prištinski Express je ranije izvestio da je Mustafa jedan od ministara sa optužnicom i da zato nije u kosovskoj delegaciji u Dubaiju.

Stefanović: POBEDA! Pravda snažnija od lobiranja

Inače, Mustafa je prilikom stupanja na dužnost ministra policije rekao da je članstvo u Interpolu, borba protiv kriminala i korupcije, implementacija S SP njegov prioritet.

U odgovoru listu Insajderi, savetnik ministra, Obilić Mucolji kazao je da Mustafa nije deo delegacije u Dubaiju po odluci prištinske vlade.

Ekrem Mustafa imenovan je za kosovskog ministra unutrašnjih poslova sredinom oktobra ove godine.

U drugom krugu glasanja za prijem Kosova u Interpol glasalo 68 država, 51 je bilo protiv, a uzdržano 16.

Predlog da Kosovo postane član Interpola nije prošao ni u prvom krugu glasanja, jer je za članstvo Kosova u toj međunarodnoj organizaciji glasalo 78 delegata, dok je 56 bilo protiv, uz 22 uzdržanih.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.