Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika od ponedjeljka bez posla

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika od ponedjeljka bez posla

​OLOVO, Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići. Kao što je i najavljeno, danas u 10 sati na adresi SRC Ajdinovići stigli su inspektori i službenici policije koji su nakon vještačenja pristupili pečaćenju ulaza u objekat koji je nedavno došao u žižu interesovanja nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove nakon sumnje na trovanje hranom, javlja Klix. Prema riječima advokata >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Senada Pećanina koji zastupa Ajdinoviće, nakon svih urađenih nalaza na KCUS-u i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno. On je kazao i da su svi uposlenici uradili nove sanitarne preglede. Vlasnik SRC Ajdinovići je nakon ovog skandala odlučio zatvoriti kompleks te ugasiti kompaniju zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla. Razlog leži u činjenici da je firmi narušen ugled te da će izgubiti znatna finansijska sredstva dok je objekat zapečaćen. Nekoliko dana poslije u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići je došlo do velikog požara u kojem je izgorio smještajni dio objekta. Istraga ovog slučaja je u toku. Inače, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK požalili su se danas u Ajdinovićima kod Olova da ih mediji ometaju u radu, iako su novinari samo čekali zvanično zatvaranje objekta i pečačenje. Nakon odluke da zatvori objekat SRC Ajdinovići javnosti se obratio i vlasnik Nihad Helać koji je pismo uputio i premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK. Agencije Чланак Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika od ponedjeljka bez posla се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika od ponedjeljka bez posla

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2019

​Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.