Zvanično saopšteno: Od Nove godine UKIDA SE ZABRANA ZAPOŠLJAVANJA u javnom sektoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično saopšteno: Od Nove godine UKIDA SE ZABRANA ZAPOŠLJAVANJA u javnom sektoru

Uredba o zabrani zapošljavanje u javnom sektoru je u primeni od 2014. godine.

Vlada Srbije će doneti uredbu kojom će od Nove godine biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, ali će ostati komisija koja će držati pod kontrolom broj zaposlenih na republičkom i lokalnom nivou, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić .

Ona je na predstavljanju programa "Srbija 2025" istakla da je potpuno liberalizovano zapošljavanje u školstvu i zdravstvu i da komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmah rešava zahteva za nova radna mesta u tim delatnostima.

- Ostaje kontrola zapošljavanja jer ne želimo nikakva iskakanja u broju zaposlenih u javnim službama, posebno na lokalu - rekla je Brnabić.

Istakla je da je u pojedinim lokalnim samoupravama bilo četiri do pet puta više zaposlenih nego što je bilo opravdano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.