Život posle predsedništva - Kolinda ide u SAD, dobila i ponude za posao

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život posle predsedništva - Kolinda ide u SAD, dobila i ponude za posao

Zagreb -- Doskorašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uskoro će otputovati SAD.

Ona posećuje svoju kćerku koja studira na Harvardu, a postoji mogućnost da će tom prilikom obaviti i određene razgovore u vezi sa svojom budućom karijerom, objavio je riječki "Novi list".

Kolinda Grabar Kitarović je, pošto joj se završio mandat predsednice, aktivirala opciju na osnovu koje pola godine ima pravo na platu od 24.000 kuna, odnosno oko 3.200 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te zatim polovinu tog iznosa u narednih šest meseci.

Grabar Kitarovićeva je rekla da je do sada dobila već mnogo poslovnih ponuda, a "Novi list" navodi da je jedna od njih američkog Brukings instituta, koju bivša predsednica Hrvatske nije prihvatila.

Kako navodi ovaj medij, u pitanju je bila veoma konkretna ponuda sa definisanim godišnjim primanjima, ali bivšoj predsednici Hrvatske nije bila dovoljno privlačna.

Brukings institut jedan je od najpoznatijih liberalnih tink-tenkova i njegov predsednik je penzionisani general Džon Alen, koji je bio u poseti kod Kolinde 2015. kao izaslanik američkog predsednika, a 2018. ju je ugostio u svom institutu, prenosi Sputnjik.

On je Kolindi Grabar Kitarović poklonio kišobran sa logom svog instituta, jer je video da je pokisla tokom finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Želimo da vam Brukings bude iznad glave i brine o vama", rekao je tada Alen.

"Novi list" navodi, pozivajući se na izvore bliske Kolindi Grabar Kitarović, da ona ima i dve ozbiljne ponude za predavanja na stranim univerzitetima o temama iz međunarodnih odnosa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOLINDA IDE U SAD Dobila i ponude za posao

Izvor: Blic, 26.Feb.2020

Doskorašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uskoro će otputovati SAD. Ona posećuje svoju kćerku koja studira na Harvardu, a postoji mogućnost da će tom prilikom obaviti i određene razgovore u vezi sa svojom budućom karijerom, objavio je riječki "Novi list".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.