Žestok sukob! Kina uzvraća udarac Americi! Evo šta su  pripremili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestok sukob! Kina uzvraća udarac Americi! Evo šta su pripremili!

Trampu neće biti svejedno kada čuje za ovo!

Kina želi da uvede nove carine na američki uvoz u vrednosti 2,4 milijarde dolara u sporu oko subvencija pokrenutom pred Svetskom trgovinskom organizacijom (WTO), prema dokumentu objavljenom u Ženevi. U sporu pokrenutom 2012. godine Kina se žalila WTO-u na carine koje je Vašington uveo kako bi ublažio efekte navodnih kineskih subvencija preduzećima u državnom vlasništvu.

Arbitri WTO-a utvrdili su da američke carine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu u skladu sa međunarodnim trgovinskim propisima i Vašington ih je prilagodio.

Kina je potom izrazila nezadovoljstvo prilagođenim američkim carinama i WTO je potvrdio da Vašington nije adekvatno primenio njihove prethodne presude. Prema WTO-ovim propisima, Peking sada može odgovoriti uvođenjem carina na američki uvoz.

Početkom seledeće nedelje WTO će razmotriti kineski predlog o uvođenju carina na uvoz američke robe u vrednosti 2,4 milijarde dolara. Konačnu odluku o ukupnoj vrednosti američke robe na koju Peking može uvesti carine doneće arbitri WTO-a, napominje dpa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.