Zemlja iz snova: Visoke plate i odličan životni standard čine je najpoželjnijim mestom za život

Izvor: B92, 08.Jul.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlja iz snova: Visoke plate i odličan životni standard čine je najpoželjnijim mestom za život

Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad.

Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vreme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mesta.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 odsto ispitanika, dok je čak 86 odsto njih iskazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljstvo političkom situacijom.

Oko 82 odsto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u poređenju sa svojom domovinom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosečnom platom od 111,587 dolara – što je znatno više od globalnog proseka od 75.966 dolara.

Uz Švajcarsku i Singapur, na vrh liste smestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PLATE I STANDARD IZ SNOVA: Ova zemlja je proglašena najboljim mestom za život i rad

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2019

Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad...Titulu za najbolje mesto za život i rad ove godine osvojila je Švajcarska. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina...Visoki životni standard, konkurentne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.