Zavarene prve cevi Turskog toka kroz Srbiju, kraj radova 18. decembra

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavarene prve cevi Turskog toka kroz Srbiju, kraj radova 18. decembra

Beograd -- Izgradnja deonice "Turskog toka" kroz Srbiju duga 403 kilometra je počela, a svi radovi trebalo bi da budu gotovi do 18. decembra, pišu "Večernje novosti".

Izdate su dozvole za priperemne radove za deonice 1, 2 i 3 i ta tri dela gasnog sistema ukupne dužine 300 kilometara.

Prva deonica prostire se od bugarske granice do Ćuprije, druga od Ćuprije do Dunava i treća od Dunava do Zrenjanina. Četvrta deonica ide od Gospođinaca do Subotice.

Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novosti objavile su i da je izdata građevinska dozvola za deonice dva i tri, a da će ovih dana dozvolu dobiti i deonica jedan.

Eksproprijacija je za te deonice urađena i u toku je uklanjanje bespravno podignutih objekata na toj trasi.

Kompanija Gastrans u kojoj Srbijagas ima udeo 49 posto, a Gasprom 51 odsto vlasništva podnela je prošle godine zahtev srpskoj Aenciji za energetiku za izgradnju gasovoda kao deo izgradnje unutrašnjih kapaciteta u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.