Zarađuju na krilima pandemije: Veća tražnja bolničke opreme

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 12:55

Zarađuju na krilima pandemije: Veća tražnja bolničke opreme

Amsterdam -- Holandski Filips izvestio je o skoku dobiti za 32 odsto u trećem kvartalu, što je podstaknuto pojačanom tražnjom za bolničkom opremom usled pandemije.

Filips je saopštio da mu je prilagođena dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITA) u trećem kvartalu ove godine porasla na 769 miliona evra, uz rast prodaje za 10 odsto - na 4,98 milijardi evra.

Rast je uglavnom podstaknut skokom prodaje proizvoda za zdravstvenu negu, za 42 odsto, u šta su uključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uređaji za nadzor i zaštitu respiratornog sistema potrebni pacijentima zaraženim koronavirusom, prenosi SEEbiz.

Ažurirajući svoje ciljeve, Filips je objavio da u razdoblju od 2021. do 2025. godine očekuje prosečni godišnji rast prodaje između pet i šest odsto.

Ipak, za 2021. godinu kompanija predviđa "mali jednocifreni rast", budući da se očekuje hlađenje interesovanja za opremu namenjenu borbi protiv kovida 19.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.