Zapadnom Balkanu od Svetske banke 150 miliona dolara

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadnom Balkanu od Svetske banke 150 miliona dolara

Svetska banka je najavila da će zemljama Zapadnog Balkana dati 150 miliona dolara za unapređenje efikasnosti glavnih saobraćajnih koridora i za širenje trgovinskih veza.

Cilj Svetske banke je da se pojednostavi procedura na graničnim prelazima, poboljša efikasnost logističkih usluga i primeni savremena "pametna tehnologija" da bi se unapredio špediterski i putnički saobraćaj i da bi roba brže stigla do kupaca.

"Koristi za građane zemalja Zapadnog Balkana biće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedna milijarda dolara godišnje", istakla je Kristalina Georgijeva, glavni izvršni direktor Svetske banke.

Georgijeva je, kako je saopštila Svetska banka, u Sofiji govorila na konferenciji o jačoj regionalnoj integraciji na Balkanu, čiji je domaćin bugarski premijer Bojko Borisov.

Tom skupu prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Zemlje Zapadnog Balkana, prema oceni Svetske banke, već su ostvarile snažan rast i smanjenje siromaštva.

"Iako lideri zapadnog Balkana ostvaruju značajan napredak, analize Svetske banke pokazuju da će po trenutnim stopama rasta, biti potrebno još šest decenija da nivo prihoda na zapadnom Balkanu dostigne nivo EU. Međutim, uz adekvatne reforme i makroekonomsku stabilnost, prosečne godišnje stope rasta mogle bi da dostignu pet procenata a nivo prihoda EU mogao bi da bude dostignut za samo dve decenije", smatra Svetska banka.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapadnom Balkanu od Svetske banke 150 miliona dolara za trgovinu i saobraćaj

Izvor: Beta, 07.Dec.2017

Svetska banka danas je najavila da će zemljama Zapadnog Balkana dati 150 miliona dolara za unapredjenje efikasnosti glavnih saobraćajnih koridora i za širenje trgovinskih veza.Cilj Svetske banke je da se pojednostavi procedura na graničnim prelazima, poboljša efikasnost logističkih usluga i primeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.