Zagrebačke hotele očekuje rekordna 2020. godina

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Dec.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačke hotele očekuje rekordna 2020. godina

ZAGREB - Mnoštvo turista posjećuje Zagreb. Turistički podaci u prosincu pokazuju rast dolazaka od 8% i noćenja od 13%. Ova godina bila je rekordna, a 2020. mogla bi biti još bolja jer Zagreb na šest mjeseci preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije. Već sad počele su rasprave o tome hoće li u gradu biti dovoljno smještajnih kapaciteta.

Hotel Capital je posljednji od šest novih hotela koji se ove godine otvorio u Zagrebu. Hotel s pet zvjezdica smjestio se u zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bivše banke u centru grada.

A prije šest godina u Zagrebu je otvoren prvi hotel Hilton. Potkraj ove godine otvorili su još jedan, a sredinom 2019. završit će se izgradnja još jednog hotela s 4 zvjezdice. Poznat će biti po tome što će imat veće konferencijske sadržaje.

Upravo takvi kapaciteti tražit će 2020., kada će Zagreb na šest mjeseci postati glavni grad Europske unije. Očekuje se da će u tom razdoblju u posjet doći između 30 i 35 tisuća gostiju.

- Mi zapravo nismo u strahu od toga upravo zbog najave otvaranja novih hotelskih kapaciteta i činjenicu da imamo 67 njih sada ovaj čas u Zagrebu a Tallin je krajem 2017. godine, kad je predsjedao Unijom ,imao ukupno 61 hotel, smatra direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

U planu je otvaranje još tri hotela, od kojih će jedan biti u Praškoj ulici. Posla će biti i za privatne iznamljivače na koje otpada 43% smještajnih kapaciteta u Zagrebu.

Godišnji turistički rast u Zagrebu iznosi 10%. Ova godina je bila najbolja do sada, no čini se da će se 2020. postaviti novi rekordi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.