Zafalilo Ajfona: Bonusi kineskim radnicima za povratak na posao

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zafalilo Ajfona: Bonusi kineskim radnicima za povratak na posao

Tajpej -- Mnoge kompanije obustavile su poslovanje zbog straha od širenja koronavriusa.

Ipak, neke firme su ponovo otvorene i nude svojim radnicima razne podsticaje kako bi ih motivisali da se vrate na posao.

Kompanija Fokskon ponudila je besplatan prevoz autobusima, hranu i smeštaj za radnike, a svakodnevno obavljaju detaljne procedure dezinfekcije u svojim postrojenjima.

Cilj kompanije je da isporuči što veći broj telefona Ajfon kompaniji Epl.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Foksokn je aokđe povećao dodatni bonus sa prethodnih 3.000 renminbija (426 dolara) na 5.000-7.000 renminbija za povratnika i nove radnike kako bi što brže ublažili nedostatak radne snage.

Kako piše Digitajms, mnogi drugi tajvanski proizvođači sa sedištima u Kini taokđe preduzimaju slične mere kako bi stimulisali povratak ili zapošljavanje novih radnika

Fokskon tehnolodži grup je jedna od važnijih u lancu proizvodnje Ajfona, a ima pogone u Vijetnamu, Meksiku i Indiji koji rade punim kapacitetom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.