Zaduženi u švajcarcima optimistični, očekuju nove presude

Izvor: RTS, 06.Jun.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaduženi u švajcarcima optimistični, očekuju nove presude

Jelena Pavlović iz udruženja CHF Srbija, koje je jedan od organizatora današnjeg protesta građana zaduženih u švajcarskim francima, kaže za RTS da je Udruženje od Vrhovnog kasacionog suda dobilo uveravanja da će sve predmete koje trenutno ima kod sebe rešiti do 1. oktobra.
Jelena Pavlović napominje da su građani od predsednika VKS dobili uveravanja da će se već sutra nižestepenim sudovima uputiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dopis da se radi o hitnom postupanju.

Prema njenim rečima, na osnovu tih presuda zaduženi u švajcarcima očekuju da će nižestepeni sudovi imati potpuno uputstvo šta i kako da utvrđuju u parnicama.
"Danas je za nas bio veliki dan i zbog toga što je na sajtu VKS izašla prva odluka u kojoj je dat nalog nižestepenim sudovima upravo na način kako je urađeno u EU a da treba ispitati poštenost odluke o indeksaciji imajući u vidu da li je banka na adekvatan način informisala korisnika kredita i da li je došlo do nesrazmere. To je ono što tri godine čekamo", rekla je Pavlovićeva.
Ranije danas članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda.
Nakon protesta primio ih je predsednik VKS koji je tokom razgovora rekao da će VKS do 1. oktobra rešiti sve do danas primljene predmete u vezi sa kreditima građana zaduženih u švajcarskim francima. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.