Zabrana rada kao što je dosad radio Car:Go; taksisti zadovoljni

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana rada "kao što je dosad radio Car:Go"; taksisti zadovoljni

Savetnik u Ugovornoj privrednoj taksi komori Boško Vukojević rekao je da su taksi udruženja postigla maksimalno moguć dogovor sa ministarstvom u ovom trenutku.

Taksisti koji su protestovali su zadovoljni dogovorom, kaže, i prekinuli su blokadu ulica.

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je "Car Go" neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i "divljim taksiranjem putem interneta" zaživi u roku od mesec i po, odnosno krajem juna.

"Niko im neće braniti da rade sa taksistima koji su zvanični i imaju taksi dozvole, ali način na koji su do sada radili više neće biti moguć", kaže savetnik u taksi komori i dodaje da su se oni do sada bavili prevozom "na neki čudan način", te da će o njima uskoro računa voditi državni organi.

Još jedan važan deo dogovora, ukazuje, jeste da pored toga što su predstavnici taksi udruženja postali formalno članovi radne grupe, implementirani su u koordinaciono telo za praćenje primene propisa i podršku implementaciji Zakona u obavljanju taksi delatnosti u Srbiji.

"To je još jedan korak napred i u ovom trenutku smatramo da više nismo mogli da dobijemo. Nismo hteli da blokiramo donošenje ovog zakona, pošto podrazumeva i gašenje aplikacija koje nam prave najviše problema", poručio je Vukojević.

Da će predstavnici Ugovorne privredne taksi komore učestvovati u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije, saopštilo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraća i infrastrukture.

Predstavnici komore održali su sastanak sa ministarstvom u toku današnjeg protesta pojedinih taksi udruženja.

Zamenik predsednika Ugovorne privredne taksi komore Saša Knežević rekao je da je ovo prvi put u dužem periodu da taksi preduzetnici imaju relevantne predstavnike na "ključnim mestima", jer, kako kaže, do sada to nije bio slučaj, ljudi koji su ih predstavljali "nisu bili njihovi predstavnici".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.