Za projekte iz oblasti socijalne zaštite 16 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za projekte iz oblasti socijalne zaštite 16 miliona dinara

Ugovore o dodeli novca za realizaciju projekata u oblasti socijalne zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i boračko-invalidske zaštite, potpisalo je 89 udruženja građana u Skupštini AP Vojvodine. Za realizaciju tih programa iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 16 miliona dinara.

Realizacijom svog projekta, Udruženje Centar za PET terapiju "Prijateljska šapa", pomoći će deci sa smetnjama u razvoju, a radionicama koje su osmislili, biće obuhvaćeno devet vrtića. Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 250.000 dinara, pokrajina je podržala i projekat Udruženja "Moja mladost", koje će tokom narednih šest meseci studentima održati predavanja o socijalnoj politici.

"Pomoć je u vidu sprovodjenja pet terapije, to znači terapija uz pomoć pasa, koja se sprovodi putem radionica u vrtićima i na taj način imamo za cilj da njihov svakodnevni život unapredimo na najbolji mogući način", kaže Tijana Stanojev, udruženje ta pet terapiju "Prijateljska šapa".

Dalibor Mirić iz UG "Moja mladost" izjavio je: "Želimo da promovišemo socijalnu politiku na teritoriji AP Vojvodine i da je približimo studentima univerziteta i onima koji su u teškom materijalnom statusu, tako da koristiće nam za predavače, koristiće nam za promo materijal i za sve ostale stvari u vezi sa radionicama".

"Veoma nam znači podrška Pokrajine, jer s ovom podrškom ostvarujemo ciljeve našeg udruženja, pomažemo sugrađanima i sugrađankama ne samo u Novom Sadu nego i na celoj teritoriji Pokrajine Vojvodine", ističe Nenad Radonjić UG "Mali ljudi, velika odgovornost".

Za ovu godinu, Pokrajinska vlada opredelila je 36 miliona dinara za podršku Udruženjima građana i nevladinom sektoru, a u ovom krugu, 16 miliona dinara dobilo je 89 udruženja građana.

"Danas dodeljujemo 7 miliona u okviru socijalne zaštite, 5 miliona u okviru boračko invalidske zaštite i četiri miliona kada je u pitanju populacijona politika i demografija. Sredstva namenjena aktivnostima udruženja građana realizovaće se kroz projekte i sve uz pomoć 89 udruženja", napomenuo je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Do kraja godine, Pokrajinska vlada raspisaće još jedan konkurs, a priliku da apliciraju za novac, imaće udruženja čija je delatnost u oblasti ravnopravnosti polova, za koje je opredeljeno 4 miliona, i u oblasti unapređenja položaja Roma i Romkinja u istom iznosu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.