Za osnivanje nacionalnog avio-prevoznika potrebno pet miliona evra?

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 11:45

Za osnivanje nacionalnog avio-prevoznika potrebno pet miliona evra?

Ljubljana -- Kargo avio-prevoznik Soliner izneo je predlog za stvaranje novog slovenačkog nacionalnog avio-prevoznika na javnim konsultacijama sa deoničarima.

Prema pisanju portala Sierra5, izvršni direktor kargo kompanije Janez Jelenc rekao je da Soliner ozbiljno razmišlja o osnivanju novog nacionalnog prevoznika Slovenije pod imenom Er Slovenija, prenosi portal Exyuaviation.

Prema njegovim rečima, sada je pravo vreme da se osnuje novi avio-prevoznik jer se veće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije povlače sa nekih tržišta i smanjuju poslovanje što je posledica epidemije koronavirusa.

"Sproveli smo istraživanje o tome koliko bi koštalo osnivanje avio-prevoznika i procenjujemo da bi to moglo biti blizu pet miliona evra", kazao je Jelenc. Dodao je da bi avioni poput micubišija CRJ900, Dash 8 Q400 i ATR72 bili idealni za slovenačko tržište. Flota kompanije imala bi četiri do pet članova.

Soliner je već održao razgovore sa slovenačkom vladom o potencijalnom osnivanju novog nacionalnog avio-prevoznika i očekuje neki oblik finansijske podrške države, koja i dalje nije odlučila da li da finansira novu avio-kompaniju ili da daje subvencije stranim prevoznicima da lete za Ljubljanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.