Za manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 13:19

Za manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara

Nakon rebalansa budžeta, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse.

Konkursi su u oblastima privrede i turizm, u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je na pres-konferenciji da je, u odnosu na prethodnu godinu, budžet tog resora udvostručen, te da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

"Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama", rekao je Ivanišević, a saopštila Pokrajinska vlada.

U odabiru kandidatkinja, dodao je, vodiće se računa i o tome koliko žena zapošljavaju.

Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama, precizirao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

U vezi sa konkursom u oblasti turizma namenjenim manifestacijama, Ivanišević je rekao da su sredstva Sekretarijata namenjena za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena za manifestacije koje se održavaju ili su održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine.

Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici "Javni pozivi".

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije radi povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje "de minimis" državne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.