Za OVO zanimanje u Srbiji plata će biti veća od 500 EVRA, a traži se 1000 LJUDI! Evo kako da se zaposlite

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za OVO zanimanje u Srbiji plata će biti veća od 500 EVRA, a traži se 1000 LJUDI! Evo kako da se zaposlite

Poreski inspektor će biti poželjno zanimanje koje se vrednuje, a građani će dobiti jedinstveni servis koji će moći da koriste za prijave.

Već ove nedelje biće usvojen plan za zapošljavanje više od 1.000 inspektora, otkrio je Dragan Pušara, rukovodioc Jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijiski nadzor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

On je istakao da će inspektor u Srbiji biti poželjno zanimanje sa platom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << većom od osnovnih 62.000 dinara

Kada je reč o "avanturama" misteri šopera, kontroli taksi prevoznika, ali i planu kako vi da vršite inspekciju incispektora i najvažnije - kako da lično prijavite nepravilnosti koje uočite. U tom smislu, kako je otkrio, sprema se poseban servis.

Jedno od pitanja je šta inspektor radi i koja se njegova zaduženja i obaveze. Kako je i dalje aktuelna zabrana zapošljavanja u javnom sektoru tražena je donatorska pomoć da se krene u reformu inspekcija kroz proces kooridancije. Angažovano je šest stručnjaka iz raznih oblasti, a bavimo se obezbeđenjem zakonskih okvira. Jedan od njih šest je - kakav si ti prema državi takva je država prema tebi. Ocenjivanje subjekata uticaće i te kako na učestalost poseta - rekao je Dragan Pušar.

Privrednici će moći sami da prijavljuju prekršaje, a Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijiski nadzor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave će osim za kažnjavanje imati i savetodavnu ulogu.

- Samoocenjivanje je funkcija koja je namenjena za uslovno rečeno, dobru privredu. U fazi smo reforme i ne postoji više situacija da vam neko postavi pitanje van kontrolne liste. Privrednike će ubuduće podsetnik opomenuti na rok do kada mogu sami sebe da ocene i tako smanje rizik. To inspekciji odmah signalizira da je u pitanju dobar privrednik i da je to preduzeće prikupilo sve papire i da je spremno za analizu, rekao je Puškar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Plata za ovo zanimanje u Srbiji je više od 500 evra, a traži se 1000 ljudi

Izvor: Kamatica.com, 28.Maj.2019, 09:31

Poreski inspektor će biti poželjno zanimanje koje se vrednuje, a građani će dobiti jedinstveni servis koji će moći da koriste za prijave..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.