Za 12 meseci grade 414 km pruge do jednog od najvećih nalazišta uglja na svetu

Izvor: B92, 04.Dec.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 12 meseci grade 414 km pruge do jednog od najvećih nalazišta uglja na svetu

Moskva -- Firma RŽD Internešenel učestvovaće u izgradnji železničkog kraka Tavantolgoj-Džunbajan u Mongoliji, koji vodi ka jednom od najvećih nalazišta uglja na svetu.

U prisustvu predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva i premijera Mongolije Uhnagijna Hurelsuha potpisan je danas ugovor između kompanija RŽD Internešenel i Ulanbatorska železnica (UBŽ), u okviru kojeg će ruska kompanija pružiti usluge tehničkog konsaltinga za realizaciju projekta izgradnje pruge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tavantolgoj-Džunbajan u dužini od 414 kilometara.

"Mi razmatramo ovaj projekat kao početak dugoročne saradnje za razvoj železničke infrastrukture Mongolije. RŽD Internešenel je spreman da predloži mongolskim partnerima savremene tehnologije za rekonstrukciju i izgradnju objekata infrastrukture, koji omogućavaju da se poboljša kvalitet i efikasnost građevinskih radova, kao i da se poveća propusna moć pruge uz obezbeđivanje bezbednosti železničkog saobraćaja", naveo je v. d. generalnog direktora RŽD Internešenela Sergej Stoljarov.

Kako piše Sputnjik, nova pruga će biti spojena sa centralnom prugom UBŽ, što će obezbediti nove mogućnosti za transportovanje koksa. Rok za realizaciju ugovora o pružanju usluga je 12 meseci.

Tavantolgoj je nalazište uglja na jugu Mongolije, u pustinji Gobi, i jedno je od najvećih na svetu u pogledu rezervi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.