Wall Street: Solidan rast indeksa, tehnološki sektor u fokusu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Sep.2019, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Solidan rast indeksa, tehnološki sektor u fokusu

NEW YORK – Indeksi su snažno porasli u srijedu na Wall Streetu jer su ulagače ohrabrile naznake daljnjeg popuštanja napetosti između SAD-a i Kine i jer se očekuju nove poticajne gospodarske mjere Europske središnje banke.

Dionice tehnološkog sektora su snažno porasle, pri čemu su dionice Applea skočile za 1,5 posto, a proizvođača čipova, kompanije Nvidia, za 1,1 posto.

Fokus investitora sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je usmjeren prema sjednici ECB-a u četvrtak na kojoj tržišta očekuju da će ključne kamatne stope biti dodatno snižene u negativno područje. Odluka ECB-a vjerojatno će utjecati na raspoloženje na tržištima uoči odluka sa sjednica američke središnje banke Fed i japanske središnje banke Bank of Japan, zakazanih za idući tjedan.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Wall Street porastao, popuštaju trgovinske tenzije

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Sep.2019, 07:03

NEW YORK – Na Wall Streetu je i u četvrtak S&P 500 indeks porastao, treći dan zaredom, pa se primaknuo rekordnoj razini, što se zahvaljuje popuštanju trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine i novim poticajnim gospodarskim mjerama Europske središnje banke...Dionice tehnoloških kompanija su,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.