Vučić u sedištu VW, da li smo to bliže investiciji?

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u sedištu VW, da li smo to bliže investiciji?

Današnja poseta predsednika Aleksandra Vučića sedištu nemačkog auto-giganta "Folksvagen" osnažila je očekivanja da bi ta kompanija mogla da investira u Srbiju.

Pojedini beogradski listovi preneli su da Vučić upravo razgovora s rukovodstvom te kompanije, ali zvaničnih potvrda te informacije još nema.

Vučić je prethodno u Volfsburgu obišao i muzej automobila tog nemačkog giganta. Za investiciju "Folksvagena" zainteresovano je više zemalja u regionu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema podacima dostupnim na internetu iz 2013. godine, Folksvagen grupa je najveći proizvođač automobila u Evropi sa 9,3 miliona jedinica. Folksvagen grupacija prodaje automobile širom sveta pod brendovima Bentli, Bugati, Lamborgini, Audi, Porše, Seat, Škoda i Folksvagen, a poseduje i kompaniju Dukati.

Prema pisanju beogradskih medija, u novo postrojenje "Folksvagen" bi mogao da uloži 1,4 milijarde evra, posao bi moglo da dobije oko 5.000 radnika, među njima 650 inženjera. Izvoz iz tog postrojenja bi mogao da dostigne 4,5 milijarde evra godišnje, a kapacitet buduće fabrike bi trebalo da bude 300.000 automobila godišnje, pišu mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u "Folksvagenu", o investiranju u Srbiju?

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2019

Današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sedištu nemačkog autogiganta "Folksvagen" osnažila je očekivanja da bi ta kompnanija mogla da investira u Srbiju Današnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sedištu nemačkog autogiganta "Folksvagen" osnažila...

Nastavak na Večernje novosti...

Do Volfsburga dva putića

Izvor: Deutsche Welle, 21.Mar.2019, 02:22

U gradu automobila su se u sredu zamalo ukrstili putevi fudbalskih reprezentativaca Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Dok su prvi izvukli nerešeno, Vučić je onjušio teren u trci za investiciju Folksvagena.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.