Vučić sutra na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije Kjungšin

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 11:44

Vučić sutra na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije Kjungšin

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra postavljanju kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci.

Ceremonija u industrijskoj zoni Guberaš počeće u 11 sati, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako su za B92.net potvrdili iz Razvojne agencije Srbije, investicija kompanije Kjunšin u Srbiji, tačnije u Smederevskoj Palanci, vredna je oko 20 miliona evra, i ima u planu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapošljavanje čak 700 ljudi. Reč je o projektu koji će svoju proizvodnju bazirati na kreiranju elektronskih komponenti za automobile. Prema planu kompanije, fabrika bi trebalo da počne sa proizvodnjom u 2021. godini

Kompanija Kjungšin (Kyungshin Cables) proizvodi elektronske komponente za automobilsku industriju, za neke od najpoznatijih svetskih proizvođača, Hjundaj, Kija, Folksvagen, Ford, Volvo, BMW, GM i druge.

U planu je da u Srbiji, tačnije u Smederevskoj Palanci, proizvode visokonaponske i električne delove integrisane u baterije za električna vozila. Shodno poslovnom planu kompanije, proizvodi će biti 100 odsto namenjeni izvozu i to proizvođačima automobila - OEM, ali i proizvođačima litijum-jonskih baterija kao što su LG Chem, SK Innovation i Samsung SDI.

Za sada su, prema informacijama iz kompanije, ugovoreni poslovi sa dobavljačima baterija LG Chem i SK Innovation, koji treba da budu isporučeni Dajmleru, Folksvagenu i Renou.

Simboličnom polaganju kamena temeljca proizvodnog pogona prisustvovaće, osim predsednika Aleksandra Vučića i generalni direktor Kjungšin kejbl Jurop Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen

Kompanija Kjungšin kejbl u Južnoj Koreji se razvija od 1974. godine, a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korejski "KyungshinCable" započeo gradnju fabrike u Smederevskoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 02:14

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas južnokorejskoj kompaniji KyungshinCable što je izabrala Srbiju da u njoj gradi svoju fabriku, jer, kako je rekao, gde se pojavi korejski investitor vidi se ogroman napredak zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.