VUČIĆ PREDSTAVIO EKONOMSKE MERE: Svakom frizeru, obućaru, pekaru... PLATIĆEMO MINIMALAC

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ PREDSTAVIO EKONOMSKE MERE: Svakom frizeru, obućaru, pekaru... PLATIĆEMO MINIMALAC

Predsednik najavio.

- Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća, za tri meseca, makar kriza oko korone i ne trajala tri meseca, platićemo minimalac - najavio je večras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svakom frizeru, obućaru, pekaru..., svima zaposlenima u njihovom preduzeću. platićemo minimalac. Frizer sada ne može da zaradi, ali će imati da plati minimalac i sebi i svom zaposlenom.Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika.

Prema njegovim rečima, imamo više para nego drugi:

- Nisam dao da se povećaju plate do maksimuma. Imamo tri vrste finansiranja u budućnosti. I EU, i MMF su rekli da se zaboravi na deficit i javni dug, ali mi i o tome vodimo računa. Jedna vrsta finansiranja su unutrašnje budžetske rezerve, a njih ranije nisam hteo da dam. Hteo sam da dalje spuštamo granicu javnog duga. Da nije došlo do korone, te pare bi služile za više infrastrukturnih projekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Imamo tri spremne ekonomske mere, razmišljamo i da svakom punoletnom damo po 100 evra"

Izvor: B92, 29.Mar.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se ne plaši za domaću ekonomiju ni zbog koronavirusa jer se zemlja "spremala za nešto ovako"...Imali smo odlične mere uvedene uoči i tokom ove poslednje krize, rekao je Vučić, i naglasio da je reagovano prilagođavanjem referentne kamatne stope, kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.