Vučić pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu i pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju. Članovi delegacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Aleksandar Vučić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veoma uspešnom saradnjom sa kineskim kompanijama koje posluju u Srbiji i pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju.

Istakao je da reformski proces, koji sprovodi srpska Vlada, donosi konkretne rezultate i dobru i sigurnu investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.
Članovi delegacije Svekineske federacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, izrazivši očekivanje da će se ekonomska saradnja uspešno razvijati kao i do sada, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike..
Svekineska federacija za industriju i trgovinu broji preko 4.700.000 kompanija, među kojima su "Huavej", "Zijin Mining" i Alibaba".
Sastanku predsednika Vučića i delegacije Svekinske federacije prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi ambasadori pet zemalja predali akreditive predsedniku

Izvor: RTS, 03.Jun.2019

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas su akreditivna pisma predali novoimenovani ambasadori pet zemalja. . To su ambasadori Republike Portugalije Marija Viržinija Mendes de Silva Pina, Republike Indonezije Mohamad Čandra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.