Vučić očekuje rast od 5,5 odsto BDP u četvrtom kvartalu: Verujem da ćemo biti zemlja sa nabržim rastom ekonomije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekuje rast od 5,5 odsto BDP u četvrtom kvartalu: Verujem da ćemo biti zemlja sa nabržim rastom ekonomije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom BDP između 3,7 i 4 odsto i da će tako biti među najboljim zemljama u regionu i Evropi.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će Srbija u četvrtom kvartalu imati rast bruto društvenog proizvoda između 5,2 i 5,5 odsto.

Podsetio je da je u trećem kvartalu rast srpske ekonomije 4,7 odsto BDP, navodeći da je samo Mađarska u celoj Evropi ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije sa 4,8 odsto, uz opasku da nedostaju podaci za još tri zemlje.

- Očekujem da u četvrtom kvartalu imamo između 5,2 i 5,5 odsto i verujem da ćemo biti zemlja sa nabržim rastom ekonomije u poslednjem kvartalu ove godine - rekao je Vučić.

On je naveo da investicije koje podržava i finansira vlada doprinose dodatnom rastu zemlje, što doprinosi padu javnog duga i boljem pozicioniranju na finansijskom tržištu, većem poverenju investitora i rastu broja stranih direktnih investicija.

- Nivo stranih direktnih invsticija u prvih devet meseci je 2,87 milijardi, što je više nego prošle godine koja je bila rekordna - rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija, ne oštetivši i ne ugrozivši finansijsku stabilnost Srbije, u oktobru uspela da kupi još devet tona zlata i da se dodatno osigura.

- Imamo najveće količine zlata u istoriji Srbije, preko 31 tone, i nastavićemo i dalje to da radimo zbog toga sto vidimo u kom pravcu se kreće kriza u svetu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je prognoza da će rast u evrozoni pasti sa 1,3 na 1,1 odsto.

- Mi računamo da ćemo završiti između 3, 7 i 4 odsto celu godinu i kad se saberu sa prva dva kvartala da ćemo biti najbolji u regionu, iako smo u prvom kvartalu bili među najlošijima, da ćemo godinu završiti kao najbolji u regionu i najboljima u Evropi - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: "Rast u četvrtom kvartalu između 5,2 i 5,5 odsto BDP"

Izvor: Blic, 19.Nov.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom BDP između 3,7 i 4 odsto i da će tako biti među najboljim zemljama u regionu i Evropi. On je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će Srbija u četvrtom kvartalu imati rast bruto društvenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.