Vučić o rezultatima Srbije: Sada smo po platama prvi u regionu

Izvor: B92, 26.Sep.2021, 23:46

Vučić o rezultatima Srbije: "Sada smo po platama prvi u regionu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se osvrnuo na uspehe i rezultate koje je Srbija ostvarila u poslednje vreme.

"Minimalac je 300 evra u Srbiji danas, 2013. godine je bilo 159 evra. U Beogradu je prosečna plata 700 evra, a u Srbiji 560. Sada smo prvi u regionu", istakao je on.

Dodao je i da će penzioneri dobiti, osim nedavno podeljenih 50 evra, još 30, pa još 20 evra i još 20.000 dinara u februaru, i sve to uz povećanje redovnih penzija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Plate će biti povećane između 7 i 9 odsto. I to u doba korone", naglasio je on, a govorio je i o Fakultetu muzičkih umetnosti.

"Izgradićemo potpuno novu zgradu. Potrošićemo više od 150 miliona na koncertnu dvoranu", rekao je on.

Takođe, još jednom je akcenat stavio na to koliko je bolnica izgrađeno i obnovljeno, a najavio je i da će se "od Beograda do Novog Sada uskoro voziti brzinom od 200 kilometara na sat".

Uporedio je rezultate Srbije i sa Hrvatskom.

"Srbija 2013. godine imala je preko 33 milijarde, oni 15 ili 16 milijardi više. Na kraju ove godine, mi ćemo biti na 51, oni na oko 52. A oni primaju mnogo više od EU", rekao je on.

Takođe, naveo je i da je važno da nastavimo dalje i da ne odgovaramo na uvrede.

"Bog im je podario fantastičnu obalu", kaže i dodaje da to nije neka prednost jer "najjače evropske države nemaju izlazak na more".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.