Vučić najavio tri velika projekta u Srbiji

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio tri velika projekta u Srbiji

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić najavio je 3 velika projekta - gradnju 8.086 jeftinih stanova, ulaganje milijardu evra u zdravstvo i 100 miliona u tehnološki razvoj

"Uložićemo u naredne tri godine, 2019, 2020. i 2021. godine, jednu milijardu evra u zdravstvo - 235 miliona evra za opšte bolnice, za Tiršovu još 54 miliona evra, za 11 klinika 100 miliona evra, a biće i oko 200 miliona evra za domove zdravlja", istakao je Vučić.

"Verovali ili ne imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći problem s medicinskim sestrama jer odlaze. Lično ću se zalagati da medicinske sestre dobiju najveće povećanje, rade najteži posao, najviše se muče", rekao je Vučić.

Kako je istakao, projekat "Milijardu evra za zdravstvo" je važan projekat, ali će morati da se urade brojne reforme.

"20 odsto ukupnog novca mi trošimo na zdravstvo - najviše. A to se ne vidi... Jesmo dali ogromne plate lekarima? - Nismo, a neverovatno je koliku sumu novca mi trošimo", istakao je on.

On je rekao i da će pacijenti koji su na listi čekanja moći da dođu i noću, u drugu i treću smenu jer je zdravlje preče od svega.

Izgradnja jeftinih stanova će uticati na rast BDP-a Srbije koji će biti veći od 4 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao i da to neće biti spavaonice, već lepa mesta za život dece, koja će da poseduju škole, domove zdravlja, a u nekim će se izgraditi i ostala infrastruktura.

Predsednik Srbije je istakao da su istraživanja pokazala da je u višespratnicama manje dece, pa će se zbog toga graditi četvorospratnice, izuzev Beograda i Novog Sada, u kojima će biti i petospratnica.

"Želimo što više dece i uopšte me ne interesuje šta će ko da komentariše jer je moj posao kao predsedika da upozorim da ćemo ostati bez dece", rekao je on.

"Zahvaljujući reformama i teškom periodu došlo je na red da policajci, vojnici dobiju priliku za pristojan život", istakao je on.

"Kada krene druga faza, još 10.000 stanova, razmišljaćemo i o nekim drugim kategorijama", dodao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.