Vučić najavio: Do kraja godine za 20 odsto veće plate

Izvor: BKTV News, 06.Maj.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio: Do kraja godine za 20 odsto veće plate

Sledeće godine biće i novih povećanja, kaže predsenik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja godine uslediti novo povećanje plata i penzija, ali i napomenuo da se do ekonomski dobrih rezultata mora stići radom i reformama, a ne koalicionim sporazumima između političkih partija.

"Plate će biti 20 odsto veće nego pre smanjenja, a sledeće godine biće i novih povećanja. Ljudi vide sigurnost, vide da je promenjena politika, da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nema problema sa novcem. Sve je sistemski postavljeno, a važno je da se nastavi sa radom u drugim oblastima, kao što je pitanje hemijskog kompleksa", ukazuje predsednik.

Predsednik je još jednom ukazao da će javni dug do kraja godine biti manji od 50 odsto BDP-a, što je postignuto onim što ima jako malo zemalja u regionu, pa i u Evropi, a to je suficit u budžetu.

"Suština je u tome da smo 2014. godine imali poplave koje su uništile ekonomski sektor u tim trenucima. Kada su smanjene penzije mogli smo čuti ''Vučić je gad, smanjuje penzije''. Koji bi to normalan čovek uradio osim onog ko je razmišljao o budućnosti zemlje", rekao je Vučić na Tv Pink, te poručio da sada, upravo zbog odluka iz tog perioda, možemo da gledamo u budućnost.

Zlatno doba u Srbiji, veruje, može da bude samo u stanju mira i stabilnosti, što svakako ne predstavlja ulazak "dugih cevi" na sever KiM.

Vučić je rekao i da se nada da će u septembru krenuti izgradnja stanova za pripadnike vojske i policije u Nišu, a sledeće i za mlade bračne parove.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.