Vučić na otvaranju fabrike u Nišu: Tek smo počeli, neće nas sprečiti da dođemo do vrha

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na otvaranju fabrike u Nišu: Tek smo počeli, neće nas sprečiti da dođemo do vrha

Vučić je istakao da nema lepšeg posla od otvaranja novih fabrika i dodao da je u samo u Nišu u prethodnih nekoliko godina otvoreno više hiljda radnih mesta

Srbija nema vremena za gubljenje, jer želi da se popne na vrh uspeha, a svako ko to pokuša da spreči neće u tome uspeti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu.

- Ne pomeraju reči sa mesta, već dela i to je ono što je i “Leoni” pokazao. Oni koji će ovde svaki dan da liju znoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvršiće promene i to je razlika između nas, onoga što predstavljamo vi i ja, i onih koji se ovih dana suprotstavljaju promenama i napretku - poručio je Vučić na obeležavanju završetka izgradnje pogona “Leonija” u Nišu.

Pročitajte i:

- Zanima me da ponudimo rešenja, kojima ćemo pokazati da možemo da radimo i idemo napred, koje znači da verujemo u sebe, da napredujemo, gledamo i stvaramo budućnost i ne kukamo zbog prošlosti - rekao je Vučić.

Naglasio je da je spreman da radi za uspešnu, razvijenu i zaposlenu Srbiju.

.

- A, tek smo počeli - istakao je.

Ukazao je na reči američkog predsednika Tomasa Džefersona da je “primetio da što više radi, ima više sreće”, te naznačio da i Srbija ima sve više sreće za koju se sama izborila.

- Svaka fabrika je sreća za Niš, Srbiju region, svaka fabrika koju smo otvorili i koju ćemo tek otvoriti žnaci da ćemo više da radimo, kao i da znamo da sve zahteva trud i napor, jer bez rada ne može ništa. Zato moramo da budemo spremni i orni za još rada - rekao je predsednik.

Kako je rekao, "Leoni" je uspeh, jer veruje u Srbiju, a postaće i najveći poslodavac u našoj zemlji.

On se zahvalio kompaniji na tome što u Srbiju ne donose samo svoje poslove i novac, već i radne navike, etiku, predanost, znanje - sve što smo, kaže, u Srbiji počeli da upijamo, učimo i primenjujemo. Predsednik je primetio da polako stičemo svest da nema malog i nevažnog posla, već da moramo da damo sve od sebe čime god da se bavimo.

- Sva veličina koja nam je potrebna za dalji napredak je u nama i potrebno je samo da je aktiviramo i to tako što ćemo kad se umorimo naći snage da uložimo još jedan napor i nastavimo da radimo - podvukao je predsednik.

To je, kazao je, razlika između pokušaja i uspeha, citirajući Martina Lutera Kinga koji je rekao da “i ako čistiš ulice moraš to da radiš na isti način kao što je Mikelanđelo pravio skulpture, Betoven komponovao muziku…”.

- Moramo da damo sve od sebe, da naučimo da u svakom poslu damo sve od sebe, jer nam je taj dodatni napor, potreban da budemo uspešni i da se popnemo na vrh uspešnosti. Do vrha se penje preko litica, provalija, trudom, radom i naporom - rekao je Vučić.

Predsednik je naznačio da je samo jedan put kojim Srbija ide - put teškog rada investicija, fabrika, novih radnih mesta…

Ponovio je da je mnogo novca uloženo u Niš i niški okrug, u saobraćajnu infrastrukturu, Klinički centar, fasade, i naveo da se sve to radi da ni Niš više i bolje radi, jer je težak rad jedino u šta verujemo.

Cilj je, kaže, da imamo još mnogo fabrika, mesta na kojima će ljudi da rade, a njegov zadatak je da se bori za svako novo radno mesto, jer je to, podvukao je, najbolji odgovor na izozove savremenog vremena.

Taj odgovor svima drugima kaže - izvinite, ali nemamo vremena za gubljenje, čeka nas Srbija, čeka nas uspeh.

- Nećemo da padnemo sa neba na vrh, želimo da se popnemo na njega i oni koji u tome pokušavaju da spreče i Niš i Sbriju neće uspeti - poručio je predsednik Srbije.

Radnicima "Leonija" na kraju je porucio da su oni ponos Niša i Srbije i da smo svi zagledani u njih, jer će oni da podignu našu zemlju, koja će zahvaljujući njima biti uspešnija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.