Vučić na otvaranju fabrike Cumtobel u Nišu: Deca će imati budućnost u Srbiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na otvaranju fabrike "Cumtobel" u Nišu: Deca će imati budućnost u Srbiji (FOTO)

Nove investicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju rasvete "Cumtobel" u Nišu, a sutra, u subotu, otvaranju fabrike automobilskih komponenti "Imi" u Niškoj Banji.

- Hvala vam svima na jugu i jugoistoku Srbije što ste došli. Danas radimo ono što je najvažnije, otvaramo nova radna mesta, život i budućnost za ljude u Nišu. Zahvalan sam vam jer ste došli. Vi ste bili ti koji ste verovali svom rukovodstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stavili ste interese države iznad ličnih. 55 odsto od ukupnih stranih direktnih investicija završi u Srbiji. Potrudićemo se da bude i 60 odsto. Ovo je veliki značaj ne samo za Niš, ne samo za jug Srbije, već za celu našu zemlju. Ovo radimo da obezbedimo budućnost naše dece. Ona mogu da imaju sigurnu budućnost samo ako budemo otvarali nove fabrike i nova radna mesta. Doveli smo fabrike i u Lebane i Vladičin Han, moramo da vidimo šta još možemo da uradimo. Hoćemo da ulažimo još, još, još mnogo više u ovaj deo naše otadžbine. Ponosićete se svojom zemljom i svojom decom koja će imati budućnost u Srbiji. Narednih nekoliko godina stvorićemo uslove da vraćamo naše ljude iz inostranstva. Mnogo vam hvala za veliku podršku, sve najbolje želim vama i vašim porodicama - rekao je predsednik Vučić.

Na kraju realizacije ove investicije vredne 30,6 miliona evra, posao trebalo da dobije oko 1.100 radnika.

Ovaj svetski proizvođač LED-rasvete, koji trenutno u Nišu zapošljava oko 300 radnika, jedan je od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti i zapošljava 7.000 ljudi u 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i u prodajnim objektima u 90 zemalja.

Niš se tako bliži realizaciji plana gradske uprave i države da se nezaposlenost u tom gradu spusti sa sadašnjih 26.000 na ispod 20.000 nezaposlenih.

Koliko je grad na Nišavi ispred većine gradova u Srbiji u privlačenju stranih investitora možda najbolje govori podatak da je u taj grad proteklih godina došlo najmanje 150 miliona evra investicija i da je otvoreno oko 10.000 novih radnih mesta u devet novoizgrađenih fabrika.

U fabrikama koje već rade i proizvode, u narednim godinama, posao bi trebalo da nađe još 5.000 ljudi, a Grad Niš trenutno radi na pripremi i realizaciji više od 30 infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti preko 100 miliona evra.

Pratite nas i na Instagram profilu srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.