Vučić na otvaranju Leonija:  A govorili su mi - ne smeš da dođeš u Niš

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na otvaranju "Leonija": A govorili su mi - ne smeš da dođeš u Niš

Nemačka kompanija "Leoni", proizvođač optičkih vlakana i kablova, otvara u Nišu novi proizvodni pogon, pod čijim krovom će posao naći 1.125 radnika. Otvaranju prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je Nišlijama poručio da "danas mogu da vide kako se obećanja ostvaruju".

Predsednika Vučića ispred "Leonija" je dočekalo više hiljada Nišlija koji se došli da ga pozdrave i daju mu podršku za, kako kažu, politiku koju vodi i zbog onoga što je učinio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << do sada i što radi za grad Niš.

Vučić je, obraćajući se prisutnima, rekao da je država prepoznala značaj Niša i razumela koliko je važno uložiti u Niš "da bismo mogli da vratimo sve dugove koje su neki 2010. i 2011. ostavili Nišlijama".

- U Niš su dovedeni 'Džonson elektrik', 'Aster', 'Imi', 'Cumtobel', 'Leoni', Klinički centar. U aerodrom smo uložili 3,6 miliona za tri godina, grad Niš 2,2 miliona - istakao je predsednik.

- Došao sam da vam predam izveštaj za ono što smo radili prethodnih godina i meseci, a govorili su mi - ne smeš da dođeš u Niš, oteraćemo te - rekao je Vučić obraćajući se prisutnima u Nišu i nastavio:

- Da li mislite da je trebalo da se plašim, kad sam doveo sve ove fabrike, gradio puteve, najmodermniji Klinički centar, za razliku od onih koji su samo rušili i razarali - zapitao je Vučić Nišlije, kojima je najavio nove fabrike.

Kaže, voli da dolazi u Niš, da tamo provodi vreme, da otvara nove pogone, a građanima, više hiljada njih, koji su se okupili da ga podrže, zahvalio je na tome i poručio da Niš sasvim sigurno postaje "apsolutni centar Balkana".

Dodao je i da je danas u Nišu da pokaže kako će građanima da vrate ono što su im neki drugi uzeli pre 12, 13 godina.

Postavio je pitanje, sebi, kaže, ali i drugima: "da li je zaista bolje da uništite sve fabrike, da ih ukinete, da kažete ljudima više nema plata, i onda taj novac stavite u svoj džep, ili je bolje da podižete grad iz pepela?".

- Rezultat tog drugog izbora su fabrike u Nišu poput 'Leonija', 'Cumtobela', 'Džonson elektrika' - zaključio je predsednik Vučić.

Novi pogon fabrike "Leoni" imaće oko 20.000 kvadrata, a u njega je uloženo oko 22 miliona evra.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je za RTS da je veoma zadovoljan zbog otvaranja novog pogona i ističe da je ovo jedan od značajnih dana za Nišlije.

- Posle vremena kada su se zatvarale fabrike, prodavale, otpuštali radnici, kada nisu isplaćivane plate, pričamo o novim fabrikama i radnim mestima - rekao je Bulatović.

"Leoni" je prvu fabriku u Srbiji otvorio u Prokuplju 2009. godine, zatim drugu 2014. u Malošištu u opštini Doljevac, a prošle godine u Nišu.

Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, "Leoni" će postati najveći poslodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih.

Kompanija "Leoni", čije je sedište u Nirnbergu, u Nemačkoj, ima 93 fabrike u 31 zemlji.

Samo u prošloj godini imala je prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvarila izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u Srbiji za proteklu godinu.

Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ovog globalnog proizvođača žica, optičkih kablova i komponenti za autoindustriju, iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od 6.000 radnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.