Vučić i Belozjorov o novim projektima i investicijama

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Belozjorov o novim projektima i investicijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom, sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.
Zahvalivši Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica realizaciji do sada ugovorenih projekata, Vučić je naglasio da se prilikom realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo–Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova. 
Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati.
Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomplikovanijih infrastrukturnih projekata – železničkog prstena oko Moskve.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.