Vučić: Zajedničko tržište u regionu realnost za 5 ili 10 godina

Izvor: Capital.ba, 19.Okt.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zajedničko tržište u regionu realnost za 5 ili 10 godina

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će ideja o formiranju zajedničkog tržišta u regionu biti realnost za pet ili 10 godina. Vučić je u Beogradu, na otvaranju investicionog foruma o mogućnostima poslovanja regiona zapadnog Balkana i regiona nordijskih zemalja, izrazio zadovoljstvo što skupu prisustvuju predstavnici privrednih komora zapadnog Balkana, uključujući i prištinsku. “Srbija želi manje barijera između naših privreda, više puteva, železnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << manje zadržavanja na granicama. Zato smo predlagali formiranje zajedničkog tržišta, jer smo svi pojedinačno mali”, rekao je Vučić. On je naglasio da Srbija želi da biznis, protok ljudi, kapitala, robe i usluga u regionu bude potpuno slobodan, prenijeli su beogradski mediji. “Uveren sam da će ta ideja, koja je naišla na podršku u Albaniji i BiH, a nadam se da će i u Makedoniji i Prištini, makar za pet ili 10 godina postati realnost”, rekao je Vučić. Prema njegovim riječima, time će troškovi biti smanjeni za sedam do osam odsto, a region će povećati konkurentnost na tržištu EU i postati privlačniji za investitore. Vučić je napomenuo da zemlje zapadnog Balkana mogu mnogo da nauče od ekonomskog povezivanja nordijskih država, te istakao da će se zemlje regiona, ako se ugledaju na nordijske, mijenjati u smjeru najuspješnijih i najmirnijih zona na svijetu. Stalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Finske Mati Antonen rekao je da je Nordijska konferencija najbolji primjer kako treba sarađivati sa komšijama. “Nismo saglasni o svim stvarima uvijek, ali definitivno dijelimo zajedničke vrijednosti, interese i možemo da kažemo da igramo u istom timu”, rekao je Antonen. Srna  

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vučić: Zajedničko tržište u regionu realnost za 5 ili 10 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2018

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će ideja o formiranju zajedničkog tržišta u regionu biti realnost za pet ili 10 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.