Vučić: Ne morate više da idete u Beograd

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 14:04

Vučić: Ne morate više da idete u Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Jagodinu, a povodom Dana oslobođenja grada.

Kako je tom prilikom najavio, nekoliko suštinski važnih stvari moraju da se urade u tom gradu.

Prenos obraćanja predsednika mogli ste da pratite na B92.net.

Ocenio je da su u Jagodini niske plate - prosečna iznosi 449 evra.

"Iako je skočila za 48 posto u odnosu na 2012. godinu, to je mnogo niže od republičkog proseka. Zato ćemo gledati da dovedemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednu investiciju, koja nije radno intenzivna, već kapitalno intenzivna, da bismo mogli da zaposlimo one sa visokom stručnom spremom i da bi plate mogle da budu značajno više", kazao je.

Kao opcije naveo je nemačkog ili japanskog investitora.

"Biće to nešto što će ostati decenijama i vekovima", najavio je.

Kazao je da mora da se nastavi sa ulaganjima u Beograd i sever države, ali i u centralnu Srbiju, gde je najviše fabrika i otvoreno.

"Nezaposlenost u Jagodini je pala, uskoro ćemo imati problem sa nedostatkom radne snage, moraćemo da se snalazimo sa ljudima iz regiona i celog sveta", upozorio je Vučić.

Poručio je da će 680 miliona dinara biti uloženo u vodosnabdevanje u Jagodini.

"Podsetiću da je u sedam fabrika država uložila 20,3 miliona evra subvencija, davali smo novac za različite potrebe ljudi u Jagodini. U decembru ćete ovde imati 64-slajsni skener, ne morate više da idete u Beograd i druga velika mesta", najavio je predsednik, istakavši da će novi skener koštati 36 miliona dinara.

Veruje da će biti dogovorena i kompletna rekonstrukcija jagodinske bolnice. Govorio je i opremanju Barutane, što je deo industrijske zone, te kazao da će država za početak izdvojiti 300.000 evra, a ukupno 20,5 miliona evra za kanalizaciju i kompletno prečišćavanje otpadnih voda

"Doplatićemo zamenu azbestnh cevi, reč je o ogromnim infrastrukturnim ulaganjima. Moramo takođe da popravimo ulice po gradu i puteve po okolnim selima", napomenuo je predsednik.

Uskoro ćemo da imamo i brzu prugu do Niša, podsetio je.

"To će da osnaži ceo Pomoravski okrug. Verujem da će to dodatno da utiče na dolazak investitora u vaš grad", poručio je Vučić Jagodincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Vučić: Ne morate više da idete u Beograd

Izvor: B92, 17.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Jagovini, a povodom Dana oslobođenja grada. Kako je ranije najavljeno, predsedniku Vučiću biće dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

Nastavak na B92...

PROSEČNA PLATA U JAGODINI PORASLA SA 302 NA 440 EVRA! Predsednik Vučić najavio nastavak ulaganja u centralnu Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021

Vučić je naveo da je u Jagodini prosečna plata porasla sa 302 evra na 440, ali da je to i dalje ispod republičkog proseka..Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je dodeljeno zvanje Počasnog građanina Jagodine, a on je tom prilikom na svečanoj sednici Skupštine tog grada kazao da je to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.