Vučević: Raznolikost Novog Sada kao primer onoga što se u Evropi proklamuje, ovde živi i postoji vekovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2022, 17:14

Vučević: Raznolikost Novog Sada kao primer onoga što se u Evropi proklamuje, ovde živi i postoji vekovima

Vrlo je jednostavan razlog zašto smo juče centralnu manifestaciju posvećenu pomenu na sve stradale i sve prognane Srbe Krajišnike u zločinačkoj akciji Oluja organizovali u Novom Sadu, Srpskoj Atini. Iz razloga, odnosno iz činjenice da je upravo Novi Sad tih 90-ih godina širom otvorio svoja vrata, primio srazmerno broju stanovnika najveći broj prognanih, proteranih naših sunarodnika, objašnjava gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Zaista sam ponosan na to kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Novi Sad uspeo da tih 90-ih, ali i posle toga, prihvati, uklopi sve ljude koje su sticajem teških okolnosti dolazili i opredelili se da Novi Sad bude njihova nova adresa, njihova nova kuća" navodi Vučević i dodaje "Čuvajući upravo tu raznolikost, šarolikost Novog Sada kao jedinstveni primer da ono što se u Evropi proklamuje, ovde živi i postoji vekovima".

Verujem da ćemo takav suživot nastaviti i narednih godina, decenija i vekova, poručuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.