Vrdoljak u Splitu gradi zgradu vrijednu 16,4 milijuna kuna

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Okt.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrdoljak u Splitu gradi zgradu vrijednu 16,4 milijuna kuna

SPLIT - Ivan Vrdoljak upravo gradi stanove nedaleko splitske plaže Žnjan. Kako pišu 24 sata, zgradu od 10 stanova i dva poslovna prostora radi tvrtka u suvlasništvu šefa HNS-a i njegovog stranačkog kolege Klementa Bašića.

"Do Uskrsa bi sve trebalo biti gotovo", kazao je jedan od inženjera kojeg su novinari 24 sata zatekli na gradilištu.

Prema oglašenoj cijeni stanova i poslovnih prostora, zgrada vrijedi oko 16,4 milijuna kuna, iako je Ivan Vrdoljak izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da se prodaju za otprilike 3000 kuna, a ne 2300, koliko stoji u oglasnicima. Kazao je i kako će pristojno zaraditi jer su "podigli razinu kvalitete gradnje u Splitu". On je, nastavlja, u posao ušao kasnije, nakon što je Klement Bašić kupio zemlju od jednog privatnika.

"Poručio je i da je dao pozajmicu svom partneru, ali da je ona vraćena od avansa prodaje stanova na Žnjanu, pa ju je onda iskoristio za kupnju stana u Zagrebu. Detalje o visini pozajmice nije htio otkriti, ali nam je njegov partner rekao da se radi o 450.000 kuna", pišu 24 sata.

Njihova tvrtka Sunčani Žnjan u poslovnim knjigama iz 2018. ima navedenu pozajmicu od 5,5 milijuna kuna, koja nije bankovni kredit. Postavlja se stoga legitimno pitanje, tko im je taj novac posudio? Tvrtka je prošle godine imala gubitak 92.400 kuna, prihod od 13 kuna i imovinu vrijednu 5,3 milijuna.

Klement Bašić zadovoljan je partnerstvom s Ivanom Vrdoljakom. Pozvao ga je, kaže, zbog iskustva, znanja i pameti. O Ivanu Vrdoljaku ovaj je tjedan pisao i Index, objavivši da je na zagrebačkoj Zavrtnici kupio stan od 168 kvadrata za najmanje 2,4 milijuna kuna. Šef HNS-a tada je izjavio kako su mu djeca sada konačno dobila svoje sobe. No, dan kasnije Index je objavio zabavan obrat, otkrivši da su ranije živjeli u 133 kvadrata.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.